septembris 15, 2011

31.epizode. Pilnmēness festivāls


Neticami, bet klāt ir septembris un lai gan teorētiski tas ir rudens mēnesis, tomēr laika apstākļi Honkongā par to neliecina - temperatūra joprojām turas + 30 grādu robežās un no lietus nav ne miņas jau vairākas nedēļas. Rudens noskaņu vairāk rada uz ielām sastaptie bērni skolas formās, kā arī veikalu skatlogi, kur var iegādāties sezonai raksturīgos apģērbus – mēteļus, džemperus u.c atribūtus aukstajai sezonai. Mazliet jocīgi gan šķiet pielaikot zābakus ziemai, kad ārā spīd spoža saule, bet tā nu vietējie dara un man atliek vien sekot viņu piemēram. 

Mans septembra lielākais prieks ir divas papildus brīvdienas, sakarā ar valsts svētku dienām 13. un 30 septembrī. 13. septembrī Honkongā (kā arī Ķīnā, Taivāna un citās Āzijas valstīs) norisinās Mid – Autum festivāls, ko dēvē arī par ražas vai mēness svētkiem. Šie svētki tiek svinēti astotā pilnmēness laikā, tāpēc katru gadu to datums mainās, taču tradīcijas gan nemainās – ielas tiek izdekorētas ar krāšņām papīra laternām, iedzīvotāji iegādājas dažādus darinājumus, pildītus ar neona gaismiņām, bet ģimenes cenšas sanākt kopā, lai cildinātu mēnesi. Svētku raksturīgākais simbols neapšaubāmi ir mēness kūkas (mooncakes), kas tradicionāli tiek gatavotas no saldā lotosa pastas un vidū pildītas ar sālītu pīles olas dzeltenumu. Šo brīnumu pagaršoju arī es, un kā var nojaust saldais kopā ar sālīto garšo dīvaini, bet ēst var un projām mest ir samērā izšķērdīgi, jo cenu ziņā tās ir visai padārgas (galvenokārt laikam tāpēc, ka tiek iesaiņotas daiļās kastītēs).

Tradicionālās mēness kūciņas

Iesaiņojumi šīm kūkām parasti ir ļoti izsmalcināti un rūpīgi!
Man šie svētki noritēja ļoti jaukā atmosfērā, jo ar kolēģiem devāmies vienas dienas izpriecās uz Honkongas Disnejlendu. Šī diena izvērtās bagātu iespaidu pilnu, jo vēl nekad iepriekš nebiju bijusi Disnejlendā, tāpēc itin viss pieredzētais manī radīja sajūsmu. Turklāt, lai izjustu to patieso Disnejlendas garu, mēs – TLG meitenes iejutāmies Havajiešu dejotāju tēlos, kas nesa prieku gan mums pašām, gan pārējiem apmeklētājiem. Muzikāli šovi, prieka pilni karuseļi, spoža saule un krāšņs salūts bija mūsu dienas spilgtākie brīži. Mazumiņš tālāk arī bildēs! 
Nokļūšana līdz parkam ir ļoti vienkārša un jau transportā tiek radīta īstā noskaņa


Honkongas Disnejlends, salīdzinājumā ar pārējiem pasaulē, platības ziņa ir ļoti mazs, taču izmēram nav nozīmes, jo jautrību tajā var atrast.
Galvenā parka promenāde
Ēdieni ar atbilstošiem ornamentiem
Komanda no Havaju salām ir ieradusies
Gandrīz pacēlām, mazumiņš vien pietrūka!
Karuseļi, Karuseļi!
Kosmosa kaujas
Ar laivu ceļojot apkārt pasaulei..
...un laivā arī ceļotāji!
Skatuves dekorācijas vienā no šoviem
Dejas, dziesmas un gaismas vienmēr kopā veido lielisku šovu.
Par ekstra brīvdienām jāpateicas šim - spožajam mēnesim debesīs!
Un te nu mēs visi - Disneja varoņi!
 
Nav šaubu, ka katrā no mums mīt kāds Disneja varonis, kas visvairāk mūs raksturo. Pēc īsta brain-storminga starp kolēģiem secinājām, ka mūsu vidū ir gan Pokohonta (Patrīcija, trešā no kreisās), gan princese Jasmīna (Sonam, otrā no labās) un Alise no brīnumzemes (Aleksandra, vidū), kā arī Džins no burvju lampas (Edvards, pirmais no kreisās) un brālis Lācis (Džeijs, pirmais no labās). Un nobeigumā mīkla arī Jums – kuru no Disneja tēliem kolēģi piespēlēja man?

1 komentārs:

  1. Juhuuu, Tu arī beidzot esi iemēģinājusi Disnejparka karuseļus :))

    Joprojām aizrautībā sekoju līdzi taviem piedzīvojumiem!

    AtbildētDzēst