janvāris 22, 2011

11. epizode. The Little gym


Tā kā uzreiz uzsākšu savas darba gaitas, tad īsumā pastāstīšu par „The Little gym” (TLG) – vietu, kur gada garumā strādāšu un apgūšu sev jaunas lietas. 

TLG pastāv jau vairāk nekā 30 gadus un tās dibinātājs Robin Wes to izveidoja ar mērķi, lai bērniem būtu vieta, kur tie varētu augt fiziski, intelektuāli, emocionāli un sociāli. Robin Wes neticēja, ka bērnu fiziskā attīstība ir jākopj konkurences apstākļos, kādus piedāvā vispārējā izglītība. Tā vietā viņš iedomājās vidi, kur bērni paši tiecas pēc sasniegumiem, nevis tiek spiesti to darīt. Šobrīd TLG biroji ir atvērti 21 valstī ar vairāk nekā 300 treniņu un apmācības zālēm, t.sk. arī Honkongā, kur kopumā izveidotas 2 sporta zāles. 

TLG izveidotās programmas paredzētas bērniem vecumā no 4 mēnešiem līdz 12 gadiem, ar iespēju apmeklēt sporta, vingrošanas, dejošanas un karatē nodarbības. Honkongas zālēs bērni var piedalīties tikai vingrošanas un dažādās attīstības programmās, jo dejošana un karatē netiek piedāvāta. Papildus tam, uzņēmums svētdienās savās telpās rīko arī bērnu dzimšanas dienas ballītes, kur par attiecīgu samaksu tiek nodrošināts gandrīz viss, sākot no ielūgumiem un beidzot ar bērnu izklaidēm. 

TLG attīstības programmas tiek izstrādātas atbilstoši bērnu vecumam un iedalās 3 grupās:
  • 4 mēneši – 3 gadi: bērni tiek iesaistīti dažādās rotaļās kopā ar vecākiem;
  • 3 gadi – 6 gadi: apmācība pirmskolas un bērnudārza vecuma bērniem bez vecākiem;
  • 6 gadi – 12 gadi: speciālas attīstības programmas skolas vecuma bērniem.

Kad uzsākšu savas darba gaitas TLG, tad 2 nedēļas t.s. pārbaudes laikā apgūšu administratīvos pienākumus (klientu apkalpošanu, rēķinu sagatavošana, dokumentu aizpildīšana utml), kā arī tikšu apmācīta vadīt nodarbības. Manos pienākumos neietilps ķīniešu valodas apgūšana, jo darbā, gan saziņā, gan nodarbībās, gan dokumentu aizpildē, tiek lietota tikai un vienīgi angļu valoda.

Bildēs: viena no apmācības un treniņu vietām Honkongā, kur darba gaitas uzsākšu arī es.




 P.S. Ja ir vēlēšanās uzzināt vairāk par uzņēmumu, tad var apmeklēt tā mājaslapu: http://www.thelittlegym.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru